Hozzávalók 16 db kiflihez:
A recept a blodzablog.freeblog.hu-oldalról van, csak kicsit növeltem a túró és a mastermix arányokat.
250 dkg MasterMix
300 dkg tehéntúró
250 dkg finomliszt
2 tojás
400-450 ml liter tej
a tésztába 5 dkg puha vaj
10 g élesztő
1 kávéskanál só
2 kávéskanál xilit
Töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez 1 tojás
Én kenyérgépben kelesztem és állítom össze a tésztát. Először a folyékony hozzávalókat, majd a szilárdakat. Ha össze állt, akkor kb. egy órán keresztül kelesztem. Mivel elég lassan kel a Master Mix miatt, ezért elég hosszasan kell pihentetni. Egy kicsit laza lesz a tészta, de át kell gyúrni egy kevés liszttel, pont annyira csak, hogy formázható legyen.
Négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. fél centis kört formázunk. Megkenem a vajjal, majd megszórom reszelt sajttal. Ezután 6 egyenlő cikkre vágom. A kis háromszögeket a külső oldaluknál fogva feltekerem, és kiflit formázok belőle. A kiflik tetejét megkenem felvert tojással, és még kb. 30 percig meleg helyen megkelesztem őket.
Ha már egy kicsit megnőttek 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütöm. sütés közben kb. a duplájára nő. Elég gyorsan túl lehet sütni, úgyhogy óvatosan, mert akkor kiszárad.
Egy kiflire számolva:
1 db 162 kcal 10 g Ch 6 g zsír 14 g fehérje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése