2012. december 9.

Vajas-sajtos Update kifli

Hozzávalók 16 db kiflihez:

A recept a blodzablog.freeblog.hu-oldalról van, csak kicsit növeltem a túró és a mastermix arányokat.

250 dkg MasterMix
300 dkg tehéntúró
250 dkg finomliszt
2 tojás
400-450 ml liter tej
a tésztába 5 dkg puha vaj
10 g élesztő
1 kávéskanál só
2 kávéskanál xilit

Töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg reszelt trappista sajt

A kenéshez 1 tojás

Én kenyérgépben kelesztem és állítom össze a tésztát. Először a folyékony hozzávalókat, majd a szilárdakat. Ha össze állt, akkor kb. egy órán keresztül kelesztem. Mivel elég lassan kel a Master Mix miatt, ezért elég hosszasan kell pihentetni. Egy kicsit laza lesz a tészta, de át kell gyúrni egy kevés liszttel, pont annyira csak, hogy formázható legyen.
Négy egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. fél centis kört formázunk. Megkenem a vajjal, majd megszórom reszelt sajttal. Ezután 6 egyenlő cikkre vágom. A kis háromszögeket a külső oldaluknál fogva feltekerem, és kiflit formázok belőle. A kiflik tetejét megkenem felvert tojással, és még kb. 30 percig meleg helyen megkelesztem őket.
Ha már egy kicsit megnőttek 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütöm. sütés közben kb. a duplájára nő. Elég gyorsan túl lehet sütni, úgyhogy óvatosan, mert akkor kiszárad.

Egy kiflire számolva:

1 db           162 kcal         10 g Ch         6 g zsír      14 g fehérje
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése