A recept nem tőlem van, így eredeti formában továbbítom. Nagyon bevált, az első gofri-palacsinta variáció, ami jól sikerült egészséges hozzávalókból. Úgyhogy ezt a továbbiakban is fogom alkalmazni.
Forrás: http://lifetilt.hu/shapetilt/receptek/desszertek/almas-fahejas-gofri
Hozzávalók 5 kisebb db-hoz:
- 20g graham liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt volt csak itthon)
- 20g fehérjepor
- 25g zab (darált/egész tetszés szerint)
- 1db tojás
- 100ml sovány tej
- 100g reszelt alma
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csapott ek. fahéj
- 1 ek. vanília aroma
- energiamentes édesítő
Elkészítése:
- Ha egész, vagy félig őrölt zabpehellyel dolgozunk, azt egy kevés vízzel és édesítővel először főzzük addig, hogy egy picit megpuhuljon
- Hámozzuk meg, reszeljük le az almát, a levét egy szűrőn át nyomkodjuk ki, majd szórjuk meg és alaposan keverjük el a fahéjjal (esetleg egy kevés citromlével is lecsepegtethetjük)
- Dolgozzuk össze sima tésztává az alapanyagokat. Sűrűn folyónak kell lennie.
- Kóstoljuk is meg az ujjunk hegyéről, mert utólag már nem nagyon lehet korrigálni ha nem elég édes...
- Gofrisütőben olaj használata nélkül pirulásig sütjük. Ez akár 7-8 percig is eltarthat, mert az alma miatt a közepe nehezebben sül át rendesen. Ha rendesen megsült, gond nélkül fel lehet majd szedni.
- Akinek nincs gofrisütője az palacsintasütő tepsibe merjen kisebb, vastag (kb. amcsipalacsinta) korongokat, és süsse meg így
- Nagyon finom magában is, de ajánlom diabetikus lekvárral, fekete kakaóporból és vízből készült étcsoki krémmel, pici tejjel/vízzel összeturmixolt gyümölccsel (gyümölcskrém) vagy esetleg light gyümölcsjoghurttal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése