2013. február 14.

Almás-fahéjas gofri

A recept nem tőlem van, így eredeti formában továbbítom. Nagyon bevált, az első gofri-palacsinta variáció, ami jól sikerült egészséges hozzávalókból. Úgyhogy ezt a továbbiakban is fogom alkalmazni.

Forrás: http://lifetilt.hu/shapetilt/receptek/desszertek/almas-fahejas-gofri

Hozzávalók 5 kisebb db-hoz:

  • 20g graham liszt (teljes kiőrlésű rozsliszt volt csak itthon)
  • 20g fehérjepor
  • 25g zab (darált/egész tetszés szerint)
  • 1db tojás
  • 100ml sovány tej
  • 100g reszelt alma
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csapott ek. fahéj
  • 1 ek. vanília aroma
  • energiamentes édesítő
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítése:

  1. Ha egész, vagy félig őrölt zabpehellyel dolgozunk, azt egy kevés vízzel és édesítővel először főzzük addig, hogy egy picit megpuhuljon
  2. Hámozzuk meg, reszeljük le az almát, a levét egy szűrőn át nyomkodjuk ki, majd szórjuk meg és alaposan keverjük el a fahéjjal (esetleg egy kevés citromlével is lecsepegtethetjük)
  3. Dolgozzuk össze sima tésztává az alapanyagokat. Sűrűn folyónak kell lennie.
  4. Kóstoljuk is meg az ujjunk hegyéről, mert utólag már nem nagyon lehet korrigálni ha nem elég édes...
  5. Gofrisütőben olaj használata nélkül pirulásig sütjük. Ez akár 7-8 percig is eltarthat, mert az alma miatt a közepe nehezebben sül át rendesen. Ha rendesen megsült, gond nélkül fel lehet majd szedni.
  6. Akinek nincs gofrisütője az palacsintasütő tepsibe merjen kisebb, vastag (kb. amcsipalacsinta) korongokat, és süsse meg így
  7. Nagyon finom magában is, de ajánlom diabetikus lekvárral, fekete kakaóporból és vízből készült étcsoki krémmel, pici tejjel/vízzel összeturmixolt gyümölccsel (gyümölcskrém) vagy esetleg light gyümölcsjoghurttal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése