2013. február 14.

Fetasajtos marhafasírt, kefires karfiollal

Hozzávalók 3 főre:

400 g karfiol
100 g fetasajt
300 darált marhahús
1 kis doboz kefír
kb. 10 dkg füstölt sajt
1 tojás
1 marék apróra darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
só, bors, citromlé



A marhahúst a fetasajttal, a tojással, és az apróra darált zabpehellyel összekeverem, egy kevés citromlével, sóval, borssal ízesítem. Egy kicsit pihentetem, hogy megszívja magát a zabpehely liszt. Sütőben, vagy egy kanál olajon Teflon serpenyőben megsütöm mindegyik oldalát ropogósra.

A karfiolt felteszem főzni, félpuhára főzöm. Lecsöpögtetés után egy kis tűzálló tálba borítom, sózom, borsozom, nyakon öntöm a kefirrel, megszórom a reszelt sajttal, és sütőben kb. 20-30 percig sütöm 180°C-on.

Egészséges, és jó kis finomság. Kipróbáltam Tefal ActyFry-ban, és olyan, mintha fritőzben sült volna.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése