2012. november 12.

Rakott karfiol

Hozzávalók kb. 8 főre:

1 kg darálthús
600 g karfiol
10 dkg füstölt kolbász
1 hagyma
240 g rizs (két tasak)
1 nagy pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt

A karfiol nálam fagyasztott volt, így nem kellett felraknom főni, de ha nyerset használunk, akkor egy kis sós vízben felteszem főni. A rizst szintén odarakom főni. Amíg minden megfő, a vöröshagymát apróra vágom, egy kis olajon megdinsztelem és megpirítom rajta a darált húst. Én a receptbe sertést számoltam, de természetesen a legjobb, ha pulykából készítjük. Akkor a kcal alacsonyabb lesz.

A rizst félkészre főzöm csak, mert a sütés közben így még fel tud szívni magába egy kis levet. Egy hőálló, magasabb falu edénybe alulra rakom a rizst, rá a darált húst, majd a felengedett karfiolt. A tetejét meglocsolom tejföllel és megszórom reszelt sajttal. A kolbászt karikákra vágom, és a tetejére rakosgatom őket. 180°C-os sütőben kb. 50-60 perc alatt aranybarnára pirítom a sajtot. Ez alatt megpuhul a karfiol is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése