Ez a recept nem saját szerzemény, hanem a mindenmentes.blogspot.hu oldalról származik.Rengeteg jó recept akad itt, és a régiek is megtalálhatóak a tiramisu.blog.hu-ról.
Hozzávalók 10 db-hoz:
150 g zabpehely
450g víz
1 tojás
1 csipet só
repceolaj a kikenéshez
Töltelék:
Kb. 250 g tehéntúró (most félzsírossal számoltam)
pár kanál tejföl ízlés szerint
reszelt citromhéj
vanília aroma
édesítő ízlés szerint (nálam ez kb 30 g volt)
Egy turmixgépben mérem ki a hozzávalókat, és keverem össze. Mivel azért sűrűbb lesz, mint a normál palacsinta tészta, közben előfordulhat, hogy egy kis vízzel kell hígítani. Ezért is célszerű a turmixgép. Illetve lehet egyből önteni a forró palacsintasütőben. Nem szükséges túl sok olaj, amikor megsült, akkor pedig elválik az edénytől.
A krémet közben kikeverhetjük. Minden hozzávalót összerakunk ízlés szerint. Én mondjuk nem szeretem túl tejfölösen, és édesen.
Aztán szépen megtöltögetem a palacsintákat. Mivel nem édes az alap recept, ezért bármikor csinálhatunk belőle kalória szegény hortobágyi palacsintát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése