2012. november 12.

Tejszínes csicsóka

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg csicsóka
1 dl tejszín
1 tojás

A csicsókát alaposan megmosom, nem kell meghámozni, sok vitamin van a héjában is. Nagyon vékonyan felszeletem, és tűzálló tálba rétegzem. Mivel nem mennyiség, ezért kisebbet használok. A tojást felverem, elkeverem a tejszínnel, sózom, borsozom, és ha akad éppen rozmaring ág, akkor abból is vágok bele levelet. Nagyon jól megy hozzá. Az egészet ráöntöm a csicsókára, sütőbe rakom 200°C-ra, és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Köretnek kitűnő, mert helyettesíti a krumplit, a kcal tartalma nagyon alacsony, de mégis meleg köretet ehetünk, ami nem feltétlen párolt zöldség.

1 adagra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése