2012. október 29.

Csirkesült sajtkrémes sütőtökkel

Hozzávalók 1 főre:

- 2 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1/4 dl fehérbor
- kis ág rozmaring
- só, bors


A combokat megtisztogatom, megmosom, és alaposan bedörzsölöm sóval, borssal. Egy tűzálló tálba fektetem őket, aláöntöm a bort, rászórom a cikkekre vágott vöröshagymát, fokhagymát és a rozmaringot, lefedem fóliával, és megsütöm 180°C-on, kb. 20 percig. Utolsó 5 percre leveszem a fóliát, és meg pirítom egy kissé a bőrüket!


Sajtkrémes sütőtökpüré

- 1/4 kg sütőtök
- 50 g tejszínes krémsajt (fontos, hogy elég lágy legyen)
- szerecsendió, só, bor, olaj

A sütőtököt kimagozom, cikkekre vágom, egy kis olajjal meglocsolva a sütőbe rakom, egészen addig, ameddig nem karamellizálódik, és nem puhul meg.Ha megsült, kikanalazom a héjából, hozzákeverem a krémsajtot, sózom, borsozom és szerecsendióval ízesítem.
(Ha nem diétásan készítjük, az megsült tökpürét megforgathatjuk egy kis mangalicazsíron, mert hihetetlenül pikánst ízt ad neki.)



Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Csirkesült sajtkrémes sütőtökkel







sütőtök -kj
125,00
402,50
96,25
1,88
0,75
20,63
0,88
csirkemell
150,00
0,00
168,00
37,05
1,50
0,75
0,00
paradicsom  -kj
100,00
92,00
22,00
1,00
0,20
4,00
0,50
Camping
50,00
0,00
160,50
8,25
13,20
0,85
0,00
csirkemell
200,00
0,00
224,00
49,40
2,00
1,00
0,00








Ebéd összesen:

1 621,60
670,75
109,93
48,09
27,48
1,38

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése