2012. október 29.

Rozmaringos csirke sütőtökös burgonyával

Hozzávalók 1 főre:

- 2 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1/4 dl fehérbor
- kis ág rozmaring
- só, bors


A combokat megtisztogatom, megmosom, és alaposan bedörzsölöm sóval, borssal. Egy tűzálló tálba fektetem őket, aláöntöm a bort, rászórom a cikkekre vágott vöröshagymát, fokhagymát és a rozmaringot, lefedem fóliával, és megsütöm 180°C-on, kb. 20 percig. Utolsó 5 percre leveszem a fóliát, és meg pirítom egy kissé a bőrüket!

Sütőtökös burgonya:

- 1 db közepes burgonya
- 5-10 dkg sütőtök
- kb. 20 g vaj
- 0,1 dl tejföl
- só, szerecsendió vagy gyömbér

Burgonyát és a tököt meghámozom, annyi - enyhén sós - vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm. Mikor megfőtt, összetöröm, egy kevés vajjal és tejföllel. Fűszerezem reszelt gyömbérrel vagy csipet szerecsendióval.


Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Rozmaringos csirke sütőtökös burgonyával







burgonya -kj
100,00
385,00
92,00
2,50
0,20
20,00
0,50
sütőtök -kj
50,00
161,00
38,50
0,75
0,30
8,25
0,35
paradicsom  -kj
100,00
92,00
22,00
1,00
0,20
4,00
0,50
olívaolaj, napraforgóolaj, szójaolaj -kj
0,30
1 127,10
269,40
0,00
29,94
0,00
0,00
csirkemell
200,00
0,00
224,00
49,40
2,00
1,00
0,00
tejföl
50,00
0,00
108,00
1,65
10,00
1,95
0,00








Ebéd összesen:

1 765,10
753,90
55,30
42,64
35,20
1,35

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése