2012. október 29.

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4 főre:

- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- tejszín
- petrezselyem
- vegeta, só, bors

- 8 szelet Update kenyér
- reszelt sajt ízlés szerint

A hagymákat szálasra vágom, hogy megmaradjon a ropogóssága levesben. Egy kicsi olajon megfuttatom egy lábosban, felöntöm húsleves alaplével, vagy egyszerűen vízzel, úgy hogy ne legyen túl sűrű, de ne is vesszen el benne a hagyma. sózom, borsozom, vegetázom és belevágom a petrezselymet is. Ha kellően megpuhult a hagyma, de még nem főtt szét, akkor felöntöm kb. 1-2 dl főzőtejszínnel, és megvárom amíg egy kicsit összeforr.
A kenyér szeletek alját megvajazom, egy tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal. A sütőben ráolvasztom a sajtot, esetleg meg is lehet egy kicsit pirítani.

Egy adagra számolva:


Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Hagymaleves sajtos pirítóssal







Update szeletelt kenyér
3,00
0,00
174,75
12,75
3,45
19,11
8,16
vöröshagyma
100,00
0,00
40,00
1,20
0,10
8,30
0,00
Trappista sajt
70,00
0,00
266,70
19,39
19,67
1,12
0,00








Vacsora összesen:

0,00
481,45
33,34
23,22
28,53
8,16


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése