- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- tejszín
- petrezselyem
- vegeta, só, bors
- 8 szelet Update kenyér
- reszelt sajt ízlés szerint
A hagymákat szálasra vágom, hogy megmaradjon a ropogóssága levesben. Egy kicsi olajon megfuttatom egy lábosban, felöntöm húsleves alaplével, vagy egyszerűen vízzel, úgy hogy ne legyen túl sűrű, de ne is vesszen el benne a hagyma. sózom, borsozom, vegetázom és belevágom a petrezselymet is. Ha kellően megpuhult a hagyma, de még nem főtt szét, akkor felöntöm kb. 1-2 dl főzőtejszínnel, és megvárom amíg egy kicsit összeforr.
A kenyér szeletek alját megvajazom, egy tepsibe rakom, megszórom reszelt sajttal. A sütőben ráolvasztom a sajtot, esetleg meg is lehet egy kicsit pirítani.
Egy adagra számolva:
Élelmiszer neve
|
Mennyiség
|
kj
|
kcal
|
fehérje
|
zsír
|
szénhidrát
|
rost
|
Hagymaleves sajtos pirítóssal
|
|||||||
Update szeletelt kenyér
|
3,00
|
0,00
|
174,75
|
12,75
|
3,45
|
19,11
|
8,16
|
vöröshagyma
|
100,00
|
0,00
|
40,00
|
1,20
|
0,10
|
8,30
|
0,00
|
Trappista sajt
|
70,00
|
0,00
|
266,70
|
19,39
|
19,67
|
1,12
|
0,00
|
Vacsora összesen:
|
0,00
|
481,45
|
33,34
|
23,22
|
28,53
|
8,16
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése