- 250 dkg félzsíros túró
- 3 szál újhagyma
- kb. 2 dl tejföl
- só, bors, vegeta
Köret: abonett
Az apróra vágott újhagymát hozzákeverem a túróhoz. Egy kevés sóval, borssal, vegetával ízesítem. Kb. 2 dl tejföllel kikeverem, úgy, hogy kréme állagot kapjunk. Abonettre halmozva tálalom.
Kb. 1 adagra számolva:
Vacsora
|
|||||||
Élelmiszer neve
|
Mennyiség
|
kj
|
kcal
|
fehérje
|
zsír
|
szénhidrát
|
rost
|
Tavaszitúró
|
|||||||
Abonett -kj
|
3,00
|
256,20
|
61,20
|
2,64
|
0,27
|
9,30
|
0,30
|
tehéntúró félzsíros
|
30,00
|
0,00
|
44,10
|
4,86
|
2,10
|
1,11
|
0,00
|
tejföl -kj
|
50,00
|
101,50
|
68,50
|
1,70
|
6,00
|
1,50
|
0,00
|
Vacsora összesen:
|
357,70
|
173,80
|
9,20
|
8,37
|
11,91
|
0,30
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése