2012. október 20.

Grillezett citromos halfilé olajos zöldsalátával

Hozzávalók 1 főre:

- 1-2 szelet tőkehalfilé, vagy bármilyen filézett hal (kb.: 25 dkg)
- citromlé
- 2 evőkanál olivaolaj
- só-bors
- kb. 15-20 dkg zöldsaláta

A halszeleteket lecsöpögtetem, és egy papírtörlővel szárazra törlöm. Ízlés szerint lehet sózni, borsozni. Citromlével meglocsolom a szeleteket. Apróra vágott fokhagymát két kanál olajban megpirítok, hogy az olaj átvegye az ízét, majd a pirult darabokat óvatosan kiszedem belőle. A fokhagymás olajban megpirítom a halszeleteket, de csak 1-2 percig oldalanként. Nem kell túlsütni. Ha készen van, akkor a zöldsalátát összetépkedem, meglocsolom a maradék sütőolajjal, vagy lehet hozzá egy könnyű ecetes öntetet is készíteni, különböző fűszerekkel ízlés szerint. Rárakom a halszeleteket, és megszórom az előzőleg pirított fokhagymával.



Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Grillezett citromos halfilé olajos zöldsalátával



tőkehal, filézett
250,00
0,00
222,50
48,50
1,25
3,00
0,00
fejes saláta
200,00
0,00
34,00
2,80
0,60
4,00
0,00
olívaolaj, napraforgóolaj, szójaolaj -kj
0,20
751,40
179,60
0,00
19,96
0,00
0,00








Ebéd összesen:
751,40
436,10
51,30
21,81
7,00
0,00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése