- 1-2 szelet tőkehalfilé, vagy bármilyen filézett hal (kb.: 25 dkg)
- citromlé
- 2 evőkanál olivaolaj
- só-bors
- kb. 15-20 dkg zöldsaláta
A halszeleteket lecsöpögtetem, és egy papírtörlővel szárazra törlöm. Ízlés szerint lehet sózni, borsozni. Citromlével meglocsolom a szeleteket. Apróra vágott fokhagymát két kanál olajban megpirítok, hogy az olaj átvegye az ízét, majd a pirult darabokat óvatosan kiszedem belőle. A fokhagymás olajban megpirítom a halszeleteket, de csak 1-2 percig oldalanként. Nem kell túlsütni. Ha készen van, akkor a zöldsalátát összetépkedem, meglocsolom a maradék sütőolajjal, vagy lehet hozzá egy könnyű ecetes öntetet is készíteni, különböző fűszerekkel ízlés szerint. Rárakom a halszeleteket, és megszórom az előzőleg pirított fokhagymával.
Élelmiszer neve
|
Mennyiség
|
kj
|
kcal
|
fehérje
|
zsír
|
szénhidrát
|
rost
|
Grillezett citromos halfilé olajos zöldsalátával
|
|||||||
tőkehal, filézett
|
250,00
|
0,00
|
222,50
|
48,50
|
1,25
|
3,00
|
0,00
|
fejes saláta
|
200,00
|
0,00
|
34,00
|
2,80
|
0,60
|
4,00
|
0,00
|
olívaolaj, napraforgóolaj, szójaolaj -kj
|
0,20
|
751,40
|
179,60
|
0,00
|
19,96
|
0,00
|
0,00
|
Ebéd összesen:
|
751,40
|
436,10
|
51,30
|
21,81
|
7,00
|
0,00
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése