- 40 dkg darálthús
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 5 dkg dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fetasajt
- só, bors
Mártáshoz:
- 2 csomag fagyasztott sóska
- citromlé
- édesítőszer
- 1 kis pohár tejföl
A darálthúst elkeverem az apróra vágott petrezselyemmel, a vöröshagymával, az apróra vágott fokhagymával, a citrom reszelt héjával, a darált dióval és a fetasajttal. Egy könnyen formázható lágy masszát kapok, amit még borssal ízesítek. A sóval óvatosan, mert a sajt elég sós így is. Kis párnácskákat formázok és mind két oldalukat megpirítom olajon, vagy tepsire rakva sütőben. Olaj nem nagyon kell alá, mert a sertéshús elég zsírt enged ki.
A mártáshoz egy tálba rakom a fagyasztott sóskát, és lassú tűzön felengedem. Mindenki ízlés szerint sózhatja, borsozhatja. Ha felengedett, hozzákeverem a tejfölt és citromlevet. Ízlés szerint öntök hozzá citromlevet, és még összeforralom. Én édesebben, de kellően citromosan szeretem, ezért egy kis édesítőszert is adok hozzá.
Egy adagra számolva:
Élelmiszer neve
|
Mennyiség
|
kj
|
kcal
|
fehérje
|
zsír
|
szénhidrát
|
rost
|
Fetás-diós fasírt sóskapürével
|
|
|
|
|
|
|
|
sertéshús (kissé zsíros) -kj
|
100,00
|
1 201,00
|
286,00
|
17,50
|
23,90
|
0,30
|
0,00
|
Dió
|
1,25
|
0,00
|
8,18
|
0,23
|
0,71
|
0,15
|
0,00
|
fokhagyma -kj
|
2,00
|
11,18
|
2,66
|
0,14
|
0,00
|
0,53
|
0,02
|
Fetasajt
|
25,00
|
0,00
|
66,00
|
3,55
|
5,25
|
1,05
|
0,00
|
sóska -kj
|
200,00
|
192,00
|
46,00
|
4,80
|
1,00
|
4,60
|
1,00
|
tejföl -kj
|
113,00
|
229,39
|
154,81
|
3,84
|
13,56
|
3,39
|
0,00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ebéd összesen:
|
|
1 633,57
|
563,65
|
30,06
|
44,42
|
10,01
|
1,02
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése