2012. október 21.

Fetás-diós fasírt sóskamártással

Hozzávalók 4 főre:

- 40 dkg darálthús
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db citrom
- 5 dkg dió
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg fetasajt
- só, bors

Mártáshoz:
-  2 csomag fagyasztott sóska
- citromlé
- édesítőszer
- 1 kis pohár tejföl

A darálthúst elkeverem az apróra vágott petrezselyemmel, a vöröshagymával, az apróra vágott fokhagymával, a citrom reszelt héjával, a darált dióval és a fetasajttal. Egy könnyen formázható lágy masszát kapok, amit még borssal ízesítek. A sóval óvatosan, mert a sajt elég sós így is. Kis párnácskákat formázok és mind két oldalukat megpirítom olajon, vagy tepsire rakva sütőben. Olaj nem nagyon kell alá, mert a sertéshús elég zsírt enged ki.

A mártáshoz egy tálba rakom a fagyasztott sóskát, és lassú tűzön felengedem. Mindenki ízlés szerint sózhatja, borsozhatja. Ha felengedett, hozzákeverem a tejfölt és citromlevet. Ízlés szerint öntök hozzá citromlevet, és még összeforralom. Én édesebben, de kellően citromosan szeretem, ezért egy kis édesítőszert is adok hozzá.

Egy adagra számolva:


Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Fetás-diós fasírt sóskapürével







sertéshús (kissé zsíros) -kj
100,00
1 201,00
286,00
17,50
23,90
0,30
0,00
Dió
1,25
0,00
8,18
0,23
0,71
0,15
0,00
fokhagyma -kj
2,00
11,18
2,66
0,14
0,00
0,53
0,02
Fetasajt
25,00
0,00
66,00
3,55
5,25
1,05
0,00
sóska -kj
200,00
192,00
46,00
4,80
1,00
4,60
1,00
tejföl -kj
113,00
229,39
154,81
3,84
13,56
3,39
0,00








Ebéd összesen:

1 633,57
563,65
30,06
44,42
10,01
1,02
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése