- 60 dkg sertéskaraj
- 1 csokor snidling, vagy 3 szál újhagyma
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- só, bors
Köretként: zöldsaláta
A karajból szeleteket vágok, kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mind a két oldalán megpirítom. A visszamaradt olajon megmelegítem a mascarponét és hozzákeverem a tejszínt. Összeforralom, megsózom, és hozzá teszem az apróra vágott snidlinget. A megsült húsra rakom a sajtkrémet, és zöldsalátával tálalom.
1 adagra számolva:
Élelmiszer neve
|
Mennyiség
|
kj
|
kcal
|
fehérje
|
zsír
|
szénhidrát
|
rost
|
Sertéskaraj snidlinges sajtkrémmel
|
|||||||
sertéscombszelet, karaj
|
150,00
|
0,00
|
244,50
|
31,50
|
12,15
|
0,60
|
0,00
|
fejes saláta
|
100,00
|
0,00
|
17,00
|
1,40
|
0,30
|
2,00
|
0,00
|
mascarpone
|
55,00
|
1 036,20
|
247,50
|
3,85
|
24,75
|
1,10
|
0,00
|
tejszín, hab -kj
|
50,00
|
634,00
|
151,00
|
1,30
|
15,00
|
1,50
|
0,00
|
Ebéd összesen:
|
1 670,20
|
660,00
|
38,05
|
52,20
|
5,20
|
0,00
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése