2012. október 30.

Darálthúsos rakottas

Hozzávalók 4 főre:

- 4 tojás
- 5 ek.reszelt sajt (lehetőleg szárazabb)
- 5 ek. zsíros tejföl
- 2 kanál finomliszt
- 40 dkg darálthús
- sűrített paradicsom
- só, bors

A 4 tojásfehérjét habbá verem, majd óvatosan belekeverek 3 sárgáját, 3 evőkanál reszelt sajtot, 3 ek. tejfölt és kanál lisztet. Kikent tepsiben egyenletesen eloszlatom a masszát, és 180°C-os sütőben aranybarnára pirítom. Ha megsült a maradék reszelt sajttal megszórt deszkára borítom.
A darálthúst kevés olajon megpirítom, és sűrített paradicsommal elkeverem, Ízlés szerint lehet bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal ízesíteni. A tésztalapot 4 egyenlő részre vágom, és egy hőálló tálba rétegezem. A tetejét megkenem tejföllel, és megszórom sajttal. Sütőben 15-20 percig aranybarnára sütöm 180°C-os sütőben.

1 adagban:


Élelmiszer neve
Mennyiség
kj
kcal
fehérje
zsír
szénhidrát
rost
Darálthúsos rakottas





tojás (1db=40 g) -kj
1,00
276,00
66,00
5,40
4,80
0,30
0,00
parmezán sajt -kj
30,00
471,00
112,20
8,04
8,67
0,48
0,00
tejföl -kj
150,00
304,50
205,50
5,10
18,00
4,50
0,00
búzaliszt
20,00
0,00
75,00
2,46
0,26
15,26
0,00
sertéshús (kissé zsíros) -kj
100,00
1 201,00
286,00
17,50
23,90
0,30
0,00
paradicsompüré
20,00
0,00
22,20
1,00
0,20
4,00
0,00








Ebéd összesen:
2 252,50
766,90
39,50
55,83
24,84
0,00
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése