2013. január 29.

Brokkolis fasírt

Hozzávalók 5 személyre:

25 dkg brokkoli
500 g darált sertéshús
fél fej hagyma
2 tojás
2 evőkanál Mester Morzsa (vgay sima prézli)
15 dkg fetasajt

A sertéshúst a fél hagymán egy kicsit megpárolom, nem sütöm meg teljesen. A brokkolit ledarálom nyersen. Összekeverek mindent, a feta sajtot kisebb kockákra vágom, és megpróbálok az egészből egyöntetű masszát varázsolni. Ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal, esetleg keleties fűszerrel, mert szerintem megy az ízvilágához. Főként római köménnyel. A sütőben én szilikonos muffin formákban sütöttem kb. fél órát 200°C-on. De lehet kis lapos korongokat is formázni belőle, és Teflon serpenyőben egy leheletnyi olajon mindkét oldalát megpirítani.
Én általában salátával szoktam enni, valami egyszerű öntettel, mert úgy jön igazán ki az íze. És természetesen melegen, frissen az igazi, de jól csomagolható munkába is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése