2013. január 13.

Update pizza

Ez sem az én receptem. Nagyon tetszett, hogy teljes kiőrlésű liszttel készítette, és nem finomliszttel. Ráadásul a tészta is elég könnyű lett, nem úgy mint a legtöbb teljes kiőrlésű. Csak egy kicsit változtattam rajta.

Forrás: www.fogyikonyha.freeblog.hu

Hozzávalók két nagyobb tepsihez:

A tészta:
3dl viz (nekem 4 dl)
1tk só
1ek oliva olaj
30dkg U1 liszt (nekem süteményes volt itthon)
15dkg teljes kiürlésü búzaliszt (nekem fele teljes kiőrlésű tönkölyliszt, fele tk rozsliszt)
1,5 tk fruktóz (nekem xilit)
1csomag száritott élesztő
1,5 tk száritott oregano

A hozzávalókat a fenti sorrendben a gépbe pakoltam és elinditottam a dagasztó programot. Amikor elkészült picit lisztezett deszkán átgyúrtam, majd kettéválasztottam és kinyújtottam az egyiket. Vékonyan kiolajoztam a nagy sütőtepsit, beleemeltem a tésztát és nyújtottam, nyomkodtam, egyengettem hogy mindenhova kb egyforma vastagságban jusson. Nyújtófával is teljesen jól nyújtható.

Megpakolgattam a pizzámat, tetejére szórtam a sajtot. Sütőben 190 fokon addig sütöttem amíg szépen el nem kezdett aranylani a teteje. Két sütőtepsire való jön ki a  fenti mennyiségből.

8 adagra számolva a tészta:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése