2013. január 3.

Mediterrán töltött kelkáposzta ízletesen

Hozzávalók 5 főre:

1 kisebb fej kelkáposzta (kb. 0,5 kg)
0,5 kg darált hús (lehetőleg sovány marha)
fél marék fenyőmag (kb. 30 g) fenyőmag
20 dkg gomba
pár szál újhagyma
1 tömlő kenhető camping sajt
2 dl tejszín (lehet 10%-os)
1 dl fehérbor

A hagymát a felkockázott gombával egy kanálnyi olajon megfuttatom. Sózom, borsozom. Hozzárakom a darált húst, és kicsit megpirítom. Hozzá adom a sajtot, az apróra vágott fenyőmagot. Egy kicsit összemelegítem, majd kihűtöm.
A kelkáposztáról kb. 15 nagyobb levelet leszedek, a torzsájának a hátulját egy kicsit levágom. (Így könnyebb lesz feltekerni.) Az egész levelet félkészre főzöm sós vízben, majd lecsepegtetem, és egy kicsit kihűtöm. A levelekbe bele tekerem a tölteléket egyenként. Egy magasabb peremü lábos aljába a maradék káposztát csíkokra vágva leborítom, majd erre helyezem rá a töltelékeket. felöntöm a tejszínnel és a borral, majd sózom, borsozom, és puhára főzöm a káposztát.
Egytálételnek kitűnő, nem is kell hozzá külön köret.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése