2013. január 12.

Pirosbogyós-mandulás túrótorta



Hozzávalók egy normál tortaformához (8 szelet)

300 g túró, tetejére bogyós gyümölcs (lehet mirelit, csak legyen lecsöpögtetve), 3 tojás, xilit ízlés szerint, 1 vaníliarúd, 1 ek. rum, 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve, 100 g vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. mastermix, 1 marék mandula.

Így készül: a tojást habosra keverem a xilittel, vaníliával. Hozzáadom a túrót, vajat, majd a  rummal, citromlével, reszelt citromhéjjal szintén elkeverem. Beleszitálom a liszteket, kivajazott gyümölcstorta formába öntöm. A tetejét cikkekre vágott lilafügével kirakom, művészi kuszaságban elszórom rajta a mandulákat és megsütöm. Nem kell forró sütő, elég a 160°C-os, de kb. 30-40 percet kell neki sülnie. Langyosan, vagy lehűtve az igazán finom. 

Itt megjegyzem, a recept nem az enyém, de már elfelejtettem, hogy honnan sikerült leszednem... Úgyhogy ha valakinek visszaköszön, kérem szóljon, és jelölöm a forrást.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése