Hozzávalók egy normál tortaformához (8 szelet)
300 g túró, tetejére bogyós gyümölcs (lehet mirelit, csak legyen
lecsöpögtetve), 3 tojás, xilit ízlés szerint, 1 vaníliarúd, 1 ek. rum, 1 citrom
reszelt héja és fél citrom leve, 100 g vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. mastermix, 1
marék mandula.
Így készül: a tojást habosra keverem a xilittel, vaníliával. Hozzáadom a
túrót, vajat, majd a rummal, citromlével, reszelt citromhéjjal szintén
elkeverem. Beleszitálom a liszteket, kivajazott gyümölcstorta formába öntöm. A
tetejét cikkekre vágott lilafügével kirakom, művészi kuszaságban elszórom rajta
a mandulákat és megsütöm. Nem kell forró sütő, elég a 160°C-os, de kb. 30-40
percet kell neki sülnie. Langyosan, vagy lehűtve az igazán finom.
Itt megjegyzem, a recept nem az enyém, de már elfelejtettem, hogy honnan sikerült leszednem... Úgyhogy ha valakinek visszaköszön, kérem szóljon, és jelölöm a forrást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése