2013. január 6.

Mustáros karajcsíkok sült céklával és répával

Hozzávalók 2 főre:

Négy szelet csont nélküli karaj (Kb. 40 dkg)
250 g cékla
1 kiskanál mustár
1 nagyobb répa
1,5 kanál olivaolaj
só, bors, kakukkfű, rozmaring

A céklát és a répát gumikesztyűben megpucolom, persze csak ha nem szeretnénk lila kezeket egy héten át. A zöldségeket felkockázom, és egy hőálló tálba rakom. ráöntök egy evőkanál olajat,sózom, borsozom. Én ízesítésnek kakukkfüvet ér rozmaringot raktam rá, szerintem illik hozzá nagyon, de bármi mással jól passzol. A sütőben 200°C-on kb. egy órát sütöm.

Amíg sül, egy kis tálba felvágom csíkokra karajt, de a hártyát és a zsírt leszedem róla. Egy fél kanál olajat öntök rá, és mustárt, valamint sózom, borsozom. Hagyom pihenni a hűtőben, így egy kicsit lazulnak a rostjai, és omlósabb lesz.

Ha készen van a cékla, azaz a külső része puha, belül pedig egy kicsit roppanós, de nem annyira már mint nyersen, akkor megsütöm a csíkokat egy teflon serpenyőben. Külön olaj nem kell, hozzá, elég amit magába szívott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése