Hozzávalók 5 normál adagra:
egy nagyobb fej karfiol
30 dkg juhtúró
fél kg csirkemell
125 g tejföl (zsírszegény)
6 szelet szeletelt bacon (még mindig jobb, mint a zsírszalonna)
1 kisebb fej vöröshagyma
A hagymát apróra vágom és a szeletelt, apróra vágott baconnel megpárolom. A karfiolt rózsáira bontom, és kb. rizsszem nagyságú darabokra aprítom. Ha késsel nehezebb, akkor akár le is lehet darálni, de azért ne legyen pépes. A karfiolt rárakom a hagymára, megsózom, borsozom, és addig pirítom, ameddig elfőtte a levét, illetve egy kicsit megpirul. A juhtúrót ez után tördelem rá, meglocsolom tejföllel, és jól átmelegítem. Ha van otthon, akkor díszítésnek tökéletes rá a petrezselyem.
A csirkemellet csíkokra vágom, és Teflon serpenyőben, egy fél kanál olajon megpirítom, miután egy kicsit besóztam, borsoztam.
5 fő kényelmesen jó lakik belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése