Hozzávalók legalább 6 adagra:
1 kg karalábé
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
100 g tejföl
fél tasak rizs (60 g)
fél kg darált pulykamell
A darált pulykát és a rizst összekeverem, sózom, borsozom. és gombócokat formázok belőle. A karalábét megpucolom, tökvájóval kivájom őket, és megtöltöm a gombócokkal. Nem baj, ha marad még hús. A kivájt karalábé golyókat, a húsgombócokat, és a töltött karalábékat egy lábosba rakom, felöntöm vízzel, hogy ellepje őket. sózom, borsozom, egy kis vegetát rakok bele és puhára főzöm. ha megfőtt, akkor az olajból és a lisztből egy tejfölös rántást készítek, majd ezzel együtt felrottyantom, és friss petrezselymet rakok bele ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése