2013. január 12.

Töltött karalábé

Hozzávalók  legalább 6 adagra:

1 kg karalábé
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
100 g tejföl
fél tasak rizs (60 g)
fél kg darált pulykamell

A darált pulykát és a rizst összekeverem, sózom, borsozom. és gombócokat formázok belőle. A karalábét megpucolom, tökvájóval kivájom őket, és megtöltöm a gombócokkal. Nem baj, ha marad még hús. A kivájt karalábé golyókat, a húsgombócokat, és a töltött karalábékat egy lábosba rakom, felöntöm vízzel, hogy ellepje őket. sózom, borsozom, egy kis vegetát rakok bele és puhára főzöm. ha megfőtt, akkor az olajból és a lisztből egy tejfölös rántást készítek, majd ezzel együtt felrottyantom, és friss petrezselymet rakok bele ízlés szerint.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése