2013. január 31.

Mustáros csirkemell basmati rizzsel

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg csirkemell filé
1 dl tejszín
1 bögre víz
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
15 dkg füstölt sajt
120 g (1 főzőzacskó) basmati rizs
só, bors, szerecsendió

Fél fej vöröshagymát felkockázunk, egy kevés olajon megdinszteljük, és beletesszük a rizst. Azért használok basmati rizst, mert a tápértékei és a felszívódása közel megegyezik a barnarizs értékeivel, ellenben mégis olyan íze van, mint a fehér rizsnek. Sőt, szerintem még jobb is egy kicsit. Egy kis vegetát beleszórok, felöntöm dupla adag vízzel, és hagyom alacsony lángon főni. Ha elfőtte a levét, akkor lekapcsolom a gázt, és fedő alatt hagyom még egy 15-20 percet.

A csirkemellet kockára vágom, egy kis hagymás olajon megpirítom. Fontos, hogy a vízzel csak akkor öntöm fel, és apránként, ha már egy kicsit megpirult. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. A mustárt beleteszem, és hagyom, hogy egy kicsit sűrűsödjön, ahogy párolog a víz. Ezután felöntöm tejszínnel, megrottyantom, majd a reszelt füstölt sajtot keverem bele. És készen is van. :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése