400 g sárgarépa, 4 tojás, 4 ek. xili, 1 ek. vaníliás cukor, 1/2 vaníliarúd,
6 ek. liszt, 1 cs. sütőpor, 50 g dió, csipet só, 25 g margarin, őrült fahéj, 1
narancs + 1 citrom reszelt héja.
A répát vagy zöldségaprítóval kaszaboltatjuk apróra,
vagy lereszeljük. Utóbbi esetben kell egy gumikesztyű, ha nem akarunk 3 napig
sárga kézzel mászkálni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukrokkal
habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, egy mókáskanálnyi fahéjat, a citrom és
a narancs reszelt héját is, majd belekeverjük a répát és a marék tört diót is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy részét beleforgatjuk a répás
masszába, majd kanalanként hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Közben a
fehérjével lazítjuk. Hasonló, mintha piskótát csinálnánk, csak ugye répásat. 190°C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba
szükséges. (Nah nekem másfél órán át sült...:) ) 18 darab lett a vége, úgyhogy az értékek még kevesebbek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése